tiistai 27. joulukuuta 2016

Bauer luistimien ruostumattomat terät ruostuu

Ei nyt liitty suoranaisesti sähköön. Mutta tulipahan hankittua tuossa syksyllä uudet luistimet. Vanhoista vääntyi jostakin syystä niin terä kuin teräkotelokin. Reilun millin notkahdus keskellä. Saaha sitä ihmetellä kun kaarreluistelussa toiseen suuntaan on helpompi mennä kuin toiseen.

No, eihän siinä. Hetken paikallisia liikkeitä kierreltyäni sattui silmää Budget sportin alennuslaarissa Bauerin x70 luistimet. Yritin myyjältä kysellä 120€ hintalapun alta pilkottava 250€ lapun perään että onko nämä tosiharrastelijan luistimet vai ammatikseen pelaavan. Myyjä oli niin perus savolainen kuin olla ja voi ja vastaus oli tyyliin "kyllähän noilla pelailee". Johtuen toisen nilkan vammautumisesta noin 10 vuotta sitten, ajattelin kokeilla (kerrankin)oikeita luistimia ja sijoittaa muutaman euron niihin. Tähän asti jalassa yleensä ollut "NHL" merkkiset luistimet, jotka eivät nilkkaa ole juuri tukeneet. Siis minulla. En osaa ilmeisesti vain oikein varata jalalle vaan nojaan luistimen kenkään puoli tahattomasti.

Luistimet tarttuivat matkaan ja niillä on menestyksekkäästi luisteltu noin 2...3 tuntia viikossa. Toisinaan tuplat. Ainoa asia, mikä on jäänyt mieltä kalvamaan on luistinten muotoilu. Kengän varsin niin jäykkä ettei sitä saa nauhoilla puristettua kunnolla kiinni. Mutta kenkä on muuten niin jäykkä että se antaa anteeksi, vaikka löysää nauhoihin tulisiki. Yksi mieltä lämmittänyt asia näissä oli että terien piti olla ruostumatonta terästä. Mutta ei näyttäisi olevan. Joulun pyhinä kävin jäällä ja unohdin teräsuojat luistiten päälle. Heti oli terä kylki imaissut ruostepisteen itseensä. Ja ilmeisesti en ole ainoa, mitä kuuntelin muidenkin kommentteja.

Tässä päästää taas siihen välineiden huoltoon. Vaikka sen pitäisi olla huoltovapaa, se ei sitä ole. Eli ilmeisesti pitää nämäkin terät kuivata ja pyyhköistä wd40 kastellulla paperilla tai aseöljyllä. Tai näin minä olen tehnyt. Öljyä vaan ei sovi teräkotelon päälle laittaa. Se ei siitä tykkää.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu